Luontomatkailun mahdollisuudet 23.11.2019, Patana

Kaksiosainen luontomatkailuluento sisältää paljon käytännön tietoa luontomatkailusta. Luennoitsijoina ovat luontomatkailun ja luonnon hyvinvointivaikutusten asiantuntija Kati Vähäsarja sekä Kiinan ja Aasian markkinoiden asiantuntija Jinni Jinghui Lü.

Luonnon tutkitut hyvinvointivaikutukset ja niiden kytkeminen luontomatkailuun ja hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen ovat olleet Kati Vähäsarjan erityisalaa vuodesta 2012, ja hän on vetänyt erilaisia hankkeita mm. Metsähallituksella. Kehittämishankkeet ovat perustuneet kansainväliseen tutkimusnäyttöön luonnon vaikutuksista ihmisen hyvinvointiin. Tutkijana Kati on toiminut Luonnonvarakeskuksella, THL:lla ja Jyväskylän yliopistolla. Hän luennoi otsikolla: Aito ja kaunis luonto – miten hyödynnämme sitä maaseudun vetovoimatekijänä?

Luennon toisessa osiossa saamme kuulla Rovaniemellä työskentelevät Jinni Jinghui Lün näkemyksiä alueemme matkailupotentiaalista nimenomaan aasialaisten ja kiinalaisten matkailijoiden näkökulmasta. Jinni on työskennellyt pitkään suomalaisten brändien markkinoinnin parissa (5 vuotta) ja viime vuosina Lapin matkailun kehittämisen ja markkinoinnin parissa.

Luennolle on vapaa pääsy. Patanan koululla osoitteessa Patanantie 774, lauantaina 23.11. klo 13 alkaen.